Things I can’t say out loud

Terwijl ik op zondagavond het ene kledingstuk na het andere in de koffer smijt, vraag ik mezelf elke 5 minuten af waarom ik dit keer op keer weer doe. In de herfstvakantie een week naar Landal. Midweek officieel, van maandag tot vrijdag. Meer dan genoeg als je het mij vraagt en eigenlijk vind ik dat al te lang. Ik hou niet van Landal, ik gedoog het. Uit liefde voor mijn mannen, maar zelf word ik er niet gelukkig van.

Ik heb 10x liever één nacht in een fijn hotel dan een week in zo’n huisje. Kwaliteit boven kwantiteit. Handdoeken mee, toiletpapier mee, vaatwastabletten mee… Allemaal van die shit waarvan ik denk “moet dit dan vakantiegevoel geven?!” Als ik op vakantie ga, wil ik me alleen druk hoeven te maken over de outfits die ik meeneem, niet hoevaak ik mijn haren ga wassen om uit te rekenen hoeveel handdoeken ik nodig heb.

Maar goed, ik weet inmiddels dat elk voorstel dat ik doe voor een hotelarrangement in Nederland, wordt beantwoord met een tegenvoorstel in de vorm van een huisje. Meer nachten voor – relatief – minder geld. Relatief inderdaad want nadat je klikt op ‘boeken’ komen er weer allerlei onzinkosten bij zodat je uiteindelijk toch zo goed als even duur uit bent. En dan moet je zelf je bed opmaken, afwassen, opruimen en alles wat je thuis ook doet. Je verhuist gewoon voor een aantal dagen.

Gelukkig heb ik inmiddels een paar parken gevonden die redelijk Steefproof zijn maar Landal is en blijft gewoon Landal. 

Ik moet toegeven dat de opzet van het park Esonstad als vestingstadje er leuk uitziet. Ik houd van gevelhuisjes, of ze nou echt zijn of nep. Maar van binnen is het altijd hetzelfde: basic.

Coldenhove (bij Apeldoorn) vind ik qua ligging ruk; midden in het bos. Het uiterlijk van de huisjes doet me ook niet “sparken van joy”. Maar dat wordt gecompenseerd met een fijne brasserie naast het indoor krijsparadijs en een goede parkwinkel. 

In Esonstad ligt het krijsparadijs in de ene uithoek, de brasserie in de andere en de parkwinkel is meer dicht dan open. Dus ook hier barst ik niet uit elkaar van enthousiasme. Het is oké, maar gewoon niet de luxe waar ik blij van word en van kan genieten. 

Inmiddels hebben we in 2021 drie (3!!!!) vakantieparken bezocht en als ik moet kiezen tussen Qurios Zandvoort, EuroParcs Poort van Amsterdam en Landal Esonstad, dan kies ik toch voor het Van der Valk Harderwijk.

Meer Steefproof