Good oils aren't cheap.

But cheap oils aren't good.

My Oily Lifestyle

Coming soon!

Essentieel op vakantie

Een diffuser meenemen op vakantie… twee jaar geleden had ik je voor gek verklaard en vergeleken met een pot pindakaas of pak hagelslag meenemen op vakantie (iets wat ik overigens nog steeds niet begrijp). Maar wat ben ik blij dat ik m’n kleine Sweet Aroma bij me had in Italia! En deze diffuser travelbag is echt ideaal met voldoende ruimte voor de adapter en zeker 9 kleine (5ml) flesjes olie.

Ik kon bij aankomst meteen de vieze luchtjes van de vorige “bewoners” elimeren uit de hotelkamer met Purification en Lemon, en een beetje Thieves erbij voor de weerstandboost. Want dat kon je wel gebruiken met al die medevakantiegangers die de longen uit hun lijf hoestten. 

Uiteraard was ook de Citronella onmisbaar, in de strijd tegen die irritante muggen. Vol trots vertel ik altijd dat wij er nooit last van hebben, maar deze vakantie was er eentje van “daar hebben we anders nooit last van – maar nu wel” dus ik kon de muggen niet van me af slaan dit jaar. Het leek wel of ik waterpokken had, zo zaten mijn benen onder de bultjes.

Dus ik was blij dat ik ook Stress Away en Lavendel bij me had, in een poging om me minder druk te maken over dingen waar ik toch geen invloed op heb.

This is how we roll

Olierollers: ik kan en wil echt niet meer zonder! Ik gebruik ze dagelijks, heb ze standaard in mijn tas en dus maken ze inmiddels ook deel uit van de bepakking als we op vakantie gaan.

Sommige koop ik kant en klaar, andere maak ik in een luxe roller (gewoon voor de leuk, het oog wil soms ook wat), maar meestal recycle ik lege olieflesjes door er een rollerdop op te zetten #SustainableSteef.

Onmisbaar op vakantie vind ik:

💧 Afterbite 🦟 (tea tree, peppermint, lavendel en lemon).

💧 Bug off 🐝 (lavendel en peppermint 1:1) smeer ik preventief op mn polsen en achter m’n oren.

💧 Wagenziekte 🤢 (ook lavendel en peppermint maar 1:4) 

💧 Antimonster 👻 (lavendel en orange) zodat junior ook ergens anders lekker slaapt.

Dit zijn slechts een paar van mijn “essentials”, want ik heb er natuurlijk ook nog voor mijn enkel, hormoonbalans, etc. 

Stain Stick

Vlekken…. welke moeder houdt er niet van?! Oils to the rescue! Deze “stain stick” oftewel natuurlijke vlekkendepper zonder meuk maak je heel gemakkelijk zelf:

1 dopje Thieves Household Cleaner
1 dopje Thieves afwasmiddel
10 druppels Lemo EO
5 druppels Thieves EO

Alles in een 30ml roller, afvullen met water, even omschudden en klaar!

 

Thieves is echt de holy grail onder de oliën als je het mij vraagt. Ik schreef er eerder deze blog over:

Stress Away

Mijn lifesaver! Natuurlijke valium in een flesje. Voor als de situatie niet Steefproof is en ook nog op korte termijn te maken is….

Als ik in de auto moet stappen, een praatje moet houden op het werk, bloed moet prikken of tijdens het wachten op het vliegveld: Stress Away gaat altijd mee en smeer ik achter mijn oren en op mijn polsen.

De melange van vanille, limoen en andere etherische oliën helpt je ontspannen.

 

❤️💛💚 to the rescue

Oef 🤯 Gisteren toch iets te wild gefeest? Oily Lifestyle tip van Steef: drink een glas water met een druppel Lemon en een druppel Grapefruit. Had je beter ook gisteravond voor het slapen kunnen doen, maar dan weet je het nu. Voor vanavond (en morgenvroeg).

Je kunt ze ook allebei (verdund) op je lever smeren. Ter ondersteuning zeg maar, hij krijgt het misschien nog zwaarder te verduren 😜. One down, two to go, toch?!

Om je gare hoofd 😵‍💫 een beetje wakker te laten worden, doe je Lemon en Peppermint in de diffuser.

Als het echt te erg is, smeer je een druppel Peppermint in je nek.

Sterkte. En weer door 👊 

Eerste hulp bij verkoudheid

Ben je ook zo verslaafd aan neusspray? Was ik ook ooit. Nu gelukkig niet meer en ben ik dankzij natuurlijke alternatieven ook sneller van mijn verkoudheid af!