Steef test vakantiehuisjes | Qurios

Vakantiehuisjes zijn “zeg maar niet helemaal mijn ding”… zacht uitgedrukt. En Center Parcs is absoluut niet #Steefproof. Te groot, te massaal, te hysterisch (dat zwembad 😱) en vooral te duur. Om je halve inboedel te verplaatsen en alsnog alles zelf te doen op je vakantiebestemming. En als het dat al niet is, dat is het vies en ouwe meuk. Ik heb echter al een veto op campings dus ik kan niet alles behalve vier- en vijfsterrenhotels boycotten. Dus soms moet ik eraan geloven, zo’n huisje. Inmiddels heb ik er meer getest dan me lief is en daardoor een heuse (weliswaar heule korte) “good list” kunnen genereren. Waar die uit bestaat, ga ik hier natuurlijk niet verklappen, dat moet je maar lezen in mijn boek “Liever vijf sterren onder mijn krent, dan een miljoen boven mijn tent”.

Als je mijn boek hebt gelezen, dan weet je ook dat ik Team #NeverChangeAWinningFormula ben. Als ik ervan overtuigd ben dat het ergens goed is, vind ik het niet nodig om het risico van “wat treffen we nu weer aan achter die deur” te nemen. Maar die hele coronasituatie waar we nu al meer dan een jaar in zitten, doet rare dingen met een mens. Inmiddels snak ik – net als ieder ander – naar vakantie. Italia. Liefst twee maanden, minimaal. Man, ik mis het zo. But back to reality; ain’t gonna happen op korte termijn. Het is inmiddels februari 2021 en we willen er echt even tussenuit. 

Manlief had zitten googelen. “Ik heb een huisje gevonden”. Ik: “VETO!”. Want in tijden van corona in the middle of nowhere zitten (met mijn halve eigen inboedel), de hut eerst in de Thieves zetten, zelf koken en geen brasserie die open is voor een wijntje en bitterballen is géén vakantie. Ook niet als dat huisje en het park op de “good list” staan. Maar hij had iets anders. Het was nieuw en het lag direct aan het strand….

Okay, now we’re talking. Ik word nieuwsgierig en ga kijken: Qurios heeft ie gevonden. Ergens de afgelopen twee jaar uit de grond gestampt en inderdaad rechtstreeks aan de boulevard van Zandvoort. Aan een ander park waar we eerder verbleven in Zandvoort koester ik geen warme herinneringen, maar toegegeven; deze huisjes zagen er mooi uit. De prijs viel ook mee en opgemaakte bedden en handdoekenpakketten waren standaard inbegrepen. Dat scheelde minstens één grote supermarktshopper (dat haat ik zo om mee te slepen).

Qurios Zandvoort is een vrij klein, autovrij park, midden in de duinen. Na het “lossen” van je inboedel, parkeer je je auto op de parkeerplaats; daar is plek voor één auto per cottage. Maar aan de overkant zijn meer dan voldoende (openbare) parkeerplaatsen. Naast de receptie is een piepklein winkeltje waar je ‘s ochtends vers afgebakken broodjes kunt halen en wat kleine boodschappen of verzorgingsproducten kunt krijgen die je vergeten bent. Maar het centrum van Zandvoort met o.a. een Albert Heijn en een Kruidvat ligt op ongeveer 20 minuten lopen.

Ook zijn er meer dan voldoende restaurants waar je een maaltijd kunt afhalen, maar de vraag is natuurlijk of die nog warm is, als je eenmaal terug bent in je huisje. Langs de boulevard kun je uiteraard een lekker visje scoren en de meeste strandtenten hebben ook een take away optie. Net zoals de brasserie op het park. Tijdens ons verblijf hebben we één avond zelf gekookt (mijn man – dat is mijn voorwaarde als we naar een huisje gaan haha) en één avond besteld bij de brasserie. Je belt ’s middags om je bestelling door te geven en op het door jou gekozen tijdstip staat het dan voor je klaar. Er was zoveel lekkers om uit te kiezen, ook voor kinderen, dat we er bijna keuzestress van kregen haha. De porties waren meer dan ruim voldoende en we hebben er heerlijk van genoten. Waarom moesten we ook alweer zo nodig een dag zelf koken??!

Wij verbleven met zijn drieën in een vierpersoonshuisje en dat was groot genoeg. Er zijn twee slaapkamers, waarbij de ene min of meer half boven de andere ligt. Met de deur dicht word ik dan lichtelijk claustrofobisch, maar dat ligt aan mij en niet aan het huisje. Ook was het redelijk warm – ondanks dat het februari was met temperaturen rond het vriespunt. Ik heb geen airco kunnen ontdekken, dus ik kan niet zeggen hoe het er in de zomer zou zijn. Omdat het vrij nieuw is, is alles nog heerlijk “vers” en schoon. I like! In de keuken zit een Qooker-kraan; dat vond ik in het begin wel even wennen, maar uiteindelijk zet je er razendsnel een kop thee mee! En gelukkig was er ook een Nespresso koffiezetapparaat aanwezig. What else?

Het enige “dingetje” en nadeel van aan het strand zitten is natuurlijk: zand. Er ligt een grote schoonloopmat bij de deur en een blik & veger maken deel uit van de standaarduitrusting, maar knappe kop als je het zand ook uit de badkamer en de bank weet te houden. Voor een weekend vind ik het dan ook prima te doen, maar een (mid)week zou ik zelf niet trekken. Daar zit je dan toch ook weer teveel voor op elkaars lip in zo’n relatief kleine ruimte. Maar ook dat is persoonlijk he, tiny houses zijn ook helemaal hip, dus wie ben ik met mijn vijfsterrenkrent.

Conclusie: JA, Qurios is #Steefproof, maar wel beperkt houdbaar 😉

Het is net Rimini…. 😉

Meer Steefproof

Il Concerto

Een concert meemaken in mijn lievelingsland. Van een van mijn lievelingsartiesten. Het was een droom die uitkwam in de zomer van 2023. Vanaf het moment

Verder lezen

Fangirl for life

Er is maar één ding waarbij ik ontzettende last van FOMO heb en dat is Take That. Al het andere; feestjes, verjaardagen, ja zelfs Guus

Verder lezen