#4 Mijn Italiaan | Brandina

“La borsa… in Italia??”

Wauw, wat een compliment! Twee Italiaanse dames die eerst lopen te fluisteren terwijl ze me schuin aan kijken en dan uiteindelijk willen weten waar mijn tas vandaan komt.

En ik twijfelde nog of ik hem mee zou nemen deze vakantie; mijn Brandina die ik afgelopen zomer (2021) in Rimini kocht. Hij was misschien net iets te klein om alle reispapieren en shizzle die ik nodig heb ik het vliegtuig in te doen. Mijn grote MK travel shopper stond al klaar. Toch koos ik uiteindelijk voor deze. Want tja, hoe kan ik ook een Amerikaan meenemen?! Als ik naar Italië ga, moet ik mijn Italiaan meenemen.

Brandina is een Italiaans merk dat tassen en accessoires maakt van hetzelfde materiaal als de strandbedjes die je vooral vindt aan de Adriatische kust. Ik had dit merk in 2020 al gespot, maar koos toen uiteindelijk voor een roze tas van Trussardi. Achteraf had ik daar eigenlijk spijt van, want ik vind het veel leuker om een merk te hebben dat in Nederland verder (nog) niet bekend is. Je vindt de winkels van Brandina vooral aan de kant van Rimini en een enkele in het noorden en zuiden van Italië. Je kunt ze natuurlijk ook online shoppen. Als je de kleurrijke website opent op je telefoon, dan lijkt deze alleen in het Italiaans beschikbaar te zijn. Een alerte lezer wees mij er echter op dat je op de desktop versie wél kunt switchen naar een Engelse site. Kijk, dat maakt het bestellen toch een stuk gemakkelijker! Dank voor de tip, Monique!

Ze hebben verschillende modellen voor dames, heren en kids en zoals ik al zei ook accessoires zoals sleutelhangers, toiletmapjes etc. Ik heb uiteraard een bijpassende bij mijn tas. In elke tas zit namelijk zo’n koord, waar je je sleutelbos dan weer aan kunt hangen. Zodat je niet je hele tas binnenste buiten hoeft te keren, op zoek naar je sleutels. Je hoeft ook niet te zoeken naar dat touwtje, want aan het einde zit weer een ring, die uit je tas steekt. Als je daar aan trekt, heb je je sleutels zo in je handen. Echt super handig! Ze denken ook overal aan he, die Italianen 😉 

En wat ik dan éxtra leuk vind; als je hem koopt, zit er aan dat sleutelkoord een (geplastificeerd) zakje “Sabbia originale Riviera di Rimini / Original sand of the Rimini coast”. Ik houd van dit soort details! Toen ik hem ging gebruiken heb ik dat er trouwens wel uitgehaald. Want zand komt overal waar je het niet wilt hebben. Zelfs uit zo’n geplastificeerd zakje. Nog zo’n leuk detail: de naam Brandina staat op een uitstekend flapje, in de kleuren van de Italiaanse vlag. I love it.

Alle modellen zijn ook weer beschikbaar in verschillende prints en kleurencombinaties. Maar altijd in verticale strepen. Dat hebben die bedjes namelijk ook. Genoeg keuzestress dus. Je kunt zelfs bijpassende slippers en een badmuts bij je strandtas kopen. Ik word daar gewoon blij van, als alles bij elkaar past. En omdat ze van plastic zijn (maar dan wel stijlvol en niet ordinair) kunnen ze tegen een Hollandse regenbui. Eventuele vlekken veeg je er met een nat doekje zo van af. Ze zijn volledig gevoerd van binnen en sommige exemplaren kun je zelfs op 30 graden in de wasmachine wassen!

Rimini heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart – in mijn boek lees je waarom – en met deze tas draag ik altijd een stukje Rimini met me mee. Waar ik ook naartoe ga. Tot zover mijn liefdesverklaring.

Meer Steefproof

Il Concerto

Een concert meemaken in mijn lievelingsland. Van een van mijn lievelingsartiesten. Het was een droom die uitkwam in de zomer van 2023. Vanaf het moment

Verder lezen

Fangirl for life

Er is maar één ding waarbij ik ontzettende last van FOMO heb en dat is Take That. Al het andere; feestjes, verjaardagen, ja zelfs Guus

Verder lezen