Droom groot

Ergens begin december zit ik te scrollen op LinkedIn als er een oproep voorbij komt op mijn tijdlijn:

“freelance tekstschrijvers gezocht”…. Hé! 🤩 
…..
“met aantoonbare ervaring”…. Oh. 😐 

Ik scroll verder, maar ik krijg die oproep maar niet uit mijn hoofd. Scroll nog eens terug, weer door, nog eens terug….

“Ik heb wél ervaring”, denk ik bij mezelf. Als management assistent doe ik al zeventien jaar niks anders dan schrijven (brieven, e-mails, handleidingen en notulen) en euh… wat te denken van die blog die inmiddels alweer zes jaar bestaat? Waar twee boeken uit voortgekomen zijn… Dus ik stuur gewoon een mail waarin ik dit uitleg en dan zie ik wel of ik een reactie krijg.

Een week later zit ik bij Eva Jinek als zij in Boekhandel Dominicanen vertelt over haar boek ‘Droom groot’. Ik zit gefascineerd te luisteren en denk alleen maar “Dit wil ik óók!” Mensen interviewen en daar een goed verhaal van maken dat ráákt. Ik vond het een van de leukste lessen tijdens de Summer school en voor mijn blog heb ik al een paar keer mogen oefenen. Oh, wat was dat leuk.

Tegelijkertijd is de gezondheidstoestand van mijn 82-jarige vader op dat moment op zijn minst zorgelijk te noemen. Mijn vrije dagen breng ik met regelmaat door in het ziekenhuis en op mijn werkdagen probeer ik alle ballen hoog te houden en ben ik het liefst op twee plaatsen tegelijk. Die mail die ik gestuurd heb zwerft ergens achter in mijn hoofd. Tot alles een hoogte (of beter gezegd diepte) punt bereikt en we op dinsdagochtend 20 december te horen krijgen dat mijn vader met spoed een hartoperatie moet ondergaan. Het liefst nog voor het eind van het jaar…

Dat hakt erin en om mijn gedachten even te verzetten ga ik vanuit het ziekenhuis meteen door naar kantoor. Die middag/avond hebben we kerstborrel. Ik heb er uiteraard totaal geen zin in, maar het samenzijn met collega’s doet me goed. Ik had dit even nodig. Tussendoor houd ik nauwlettend mijn telefoon in de gaten op mogelijke berichten van het thuisfront.

Een nieuw mail: “graag een afspraak maken om de mogelijkheden als freelance tekstschrijver te bespreken” …. Whaaaaaa! Lees ik dat nou goed?! Mijn hart maakt een klein sprongetje. Ik mail mijn beschikbaarheid terug maar wel met het voorbehoud dat ik mogelijk op het laatste moment moet afzeggen vanwege papa’s operatie. Niet wetende dat ik twee weken later inderdaad moet afzeggen, maar met de boodschap dat hij is overleden….

Mijn leven staat stil, ik functioneer op adrenaline en alles gaat in een waas aan me voorbij.

Tot we een paar weken later toch die kop koffie gaan drinken. Papa komt ter sprake en de wereld blijkt nog kleiner dan die op dat moment voor mij al voelt. Ik weet het zeker: hij heeft dit op mijn pad gestuurd. Want precies twee maanden en een dag nadat hij ‘naar huis’ ging (zoals hij zelf zei), zit ik voor mijn eerste officiële schrijfopdracht een interview te doen! 

Ik mis hem en het doet pijn dat ik hem dit niet meer kan laten zien maar ik weet zéker dat hij ontzettend trots toekijkt vanaf zijn wolk en zegt “Goed gedaan meissie” ❤️

Mijn eerste opdracht – een interview met Vanity Lewerissa – voor City Magazine Maastricht & regio staat in de editie van april en kun je vanaf 31 maart gratis ophalen bij een van de afgiftepunten, waaronder Boekhandel Dominicanen. Digitaal lees je hem hier: https://citymagazinemaastricht.nl/vanity-lewerissa/.

Meer Steefproof

Il Concerto

Een concert meemaken in mijn lievelingsland. Van een van mijn lievelingsartiesten. Het was een droom die uitkwam in de zomer van 2023. Vanaf het moment

Verder lezen

Fangirl for life

Er is maar één ding waarbij ik ontzettende last van FOMO heb en dat is Take That. Al het andere; feestjes, verjaardagen, ja zelfs Guus

Verder lezen