Beat Blue Monday

Het is vandaag Blue Monday. Zo’n onzin als je het mij vraagt. Het kan namelijk beter Blue January heten, blauw van de kou haha. En laten we eerlijk zijn, deze hele maand is toch zo deprimerend als wat?! Doe december en februari erbij en je winterdip is compleet.

Mijn beste remedie hier tegen is het boeken van de eerstvolgende vakantie. Hup, mailtje naar mijn personal travel agent en laat de voorpret maar beginnen. Het uitzoekwerk doe ik niet zelf, dat weet je. Maar als eenmaal vast staat waar we naartoe gaan, zoek ik een mooi notitieboekje uit en begin ik met lijstjes maken met things to do and see. Heerlijk even wegdromen in de reisgidsen en iets om naar uit te kijken. Ik krijg het al spontaan een graadje warmer.

Lezen werkt ook altijd therapeutisch. Op van die koude winterdagen kruip ik het liefst lekker onder een dekentje (mijn letterlijke pluchen pantervel) met een kop verse gemberthee (goed voor de weerstand!) en een plak chocola (it’s all about balance ;-)). Ik verlies me graag in romans die zich op een zonnige locatie afspelen. Afgelopen jaar las ik deel 1, 2 en 3 van de Nueva Vida serie van Anna Thomas en ik kan niet wachten tot deel 4. Binnenkort begin ik aan de Seizoenen serie van Wendy Louise. In de kerstvakantie las ik haar – je geloof het niet – Kerst op Mallorca (ja heus, een echt kerstverhaal) en ik vond het zo leuk, dat ik benieuwd ben naar de rest. Ook al speelt het zich af in Spanje en niet in Italië 😉

He kijk, daar heb ik weer een mooi bruggetje gecreëerd om ook mijn eigen boek even onder de aandacht te brengen haha. Alles over Steefproof en Spanje versus Italië vind je natuurlijk in “Liever vijf sterren onder mijn krent, dan een miljoen boven mijn tent.” Inclusief een aantal fijne boekentips.

Ik maak trouwens geen “goede voornemens” meer. Dan hoef je je ook niet k*t te voelen op een dag als vandaag omdat ze (alweer) mislukt zijn. Ik vind het veel zinvoller om doelen te stellen: wat wil ik dit jaar bereiken en hoe ga ik dat aanpakken. Dat laatste is misschien nog wel belangrijker, want:

A dream without a plan, is just a wish.

Wat ik daarom ook altijd doe, eind december of begin januari, is een vision board maken. Gedurende het jaar verzamel ik plaatjes en quotes die ik tegenkom. Die bewaar ik in een mapje dat ik één keer per jaar leeg maak en alles eruit haal wat me op dat moment aanspreekt. Dat plak ik op een mooi stuk papier tot één geheel. Het staat op een prominente plek in mijn Twisted Sister Office en herinnert me telkens aan waar ik voor sta en wat ik voel. Het zet mijn intentie voor het nieuwe jaar, inspireert me en leidt me weer terug naar mijn pad als ik afdwaal. Een soort papieren navigatiesysteem om vooral Steefproof blijven.

Natuurlijk helpt het ook om – niet alleen vandaag, maar elke dag – fijne olietjes te diffusen. Geen ongezonde geurkaarsen waar je een lading fijnstof mee inademt. Het helpt me om te focussen (Lemon & Peppermint), gevoelens van overvloed (Abundance) te ervaren of gewoon vrolijk te zijn (Orange & Stress Away). En als ik het nodig heb, gooi ik er een weerstandsboost (Thieves, Purification & Lemon) tegenaan.

Tot slot, als ik het echt even gehad heb, dan zet ik Take That, Ed Sheeran of Eros Ramazotti op vol volume. Het liefst ook nog op een groot scherm in de woonkamer, maar daar zijn de mannen in huis het niet altijd mee eens, dus dan maar in mijn office. Collega card board Mark can only approve.

Meer Steefproof

Il Concerto

Een concert meemaken in mijn lievelingsland. Van een van mijn lievelingsartiesten. Het was een droom die uitkwam in de zomer van 2023. Vanaf het moment

Verder lezen

Fangirl for life

Er is maar één ding waarbij ik ontzettende last van FOMO heb en dat is Take That. Al het andere; feestjes, verjaardagen, ja zelfs Guus

Verder lezen