Zomerse boeken- en filmtips

Ik ga niet alleen graag naar luxe hotels, ik lees er ook graag over. Bij voorkeur aan het zwembad van zo’n luxe hotel. Qua boeken houd ik van goede series en zo werd ik meteen getriggerd door de tekst op de achterkant van het boek Welkom in Hotel Flanagans* van Asa Hellberg:

“… waar kristallen kroonluchters een zachte gloed werpen over de fluwelen sofa’s terwijl de Londense high society elkaar ontmoet in de luxe salon.” 

Ik hou hiervan, ik zag het meteen helemaal voor me. Deel 1 las ik (bijna) in één ruk uit. Soms heb je van die boeken die je gewoon niet weg kunt leggen. Hoe heerlijk als het dan als het nog verder gaat in deel 2 en 3; De dochters resp. toekomst van Hotel Flanagans. Het verhaal loopt door en de personages worden ouder en groeien. Letterlijk en figuurlijk.

Van Londen neem ik je mee naar Spanje voor de volgende serie: Nueva Vida*van Anna Thomas bestaat uit vier delen. In het eerste deel – Onder de Spaanse zon – leren we drie vrouwen kennen; Linda, Ellen en Judith. Tijdens de gezamenlijke viering van hun 25-jarige huwelijksfeest gaan de vrouwen er vandoor en rijden zonder enige voorbereiding of plan (totááál niet Steefproof ;-)) naar Spanje. Terug naar de plek waar ze destijds hun mannen ontmoet hebben. In de volgende drie delen staat steeds het verhaal van een van de koppels centraal.

Uiteraard kan een Italiaanse serie ook niet ontbreken. De Jasmijnvilla* is het eerste deel van De Jasmijnserie van Elena Conrad. Het speelt zich af aan de Ligurische kust en draait om Giulia die een villa geërfd heeft en op zoek gaat naar haar familiegeschiedenis. Althans, dat denk ik, op basis van wat ik op de achterkant gelezen heb. Want ik heb dit boek zelf nog niet gelezen. Deel 2 – De Jasmijntuin – verschijnt als ik het goed heb ik oktober 2022.

Ik blijf nog even aan de Bloemenriviera want Hotel Portofino* van J.P. O’Connell kon ik op basis van de cover gewoon niet weerstaan. I mean, kijk nou:

Need I say more?! Gouden letters, dat wil ik ook mijn tweede druk van “Liever vijf sterren…” En I love Portofino dus deze ligt ook op de stapel voor deze zomer….

Via Ciao tutti zag ik trouwens dat er een miniserie van dit boek is gemaakt die vanaf 19 augustus wordt uitgezonden op NPO2. Dubbel genieten!

Van Catherine Mangan las ik in 2020 De Italiaanse droom. Een soort “Ik vertrek” verhaal, maar dan meer “Ik-ben-gedumpt-en-ga-met-liefdesverdriet-op-vakantie-en-kom-nooit-meer-terug”. Na het lezen van zo’n boek denk ik altijd “Wil ik ook, een koffiebar beginnen in Italië!”. Maar vrijwel meteen daarna gevolgd door het besef “Maar dan kan ik niemand meer bellen om me te komen redden, dus laat maar. Ik houd het wel bij lezen.” Het nieuwste boek van deze schrijfster – Een Italiaanse zomer* – heeft (voor zover ik weet, want ook nog niet gelezen) geen link met het andere boek. Maar de covers zijn zo mooi op elkaar afgestemd en tja, daar ben ik gevoelig voor he. Staat dus nog op mijn verlanglijstje….

Heb je geen zin om te lezen en kijk je liever? Dan heeft Netflix ook een paar pareltjes om in fijne Italiaanse sferen te blijven:

Het boek Liefde & gelato van Jenna Evans Welch is onlangs verfilmd, met de verrassende titel: Love & Gelato. En zwijmelden we twee jaar geleden weg bij Sotto il sole di Riccione, nu is er Sotto il sole di Amalfi! Beiden zijn nog te zien op Netflix. De film Toscana, over een Deense chef in Italie, vond ik iets “moeilijker”. Maar wellicht omdat deze in het Deens begint. Daardoor duurt het even voordat je in het verhaal zit.

Qua series op Netflix kan ik er ook nog wel een paar tippen, want hoe heerlijk klinkt het Spaans van La Casa de Papel en Vis a Vis?! Maar dat is iets voor een andere blog.

Let even op; de linkjes met een * zijn affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een klein percentage van de omzet verdien als jij via deze link het boek koopt. Het kost jou als koper niks extra’s, voor mij betekent het heel veel 🙂

Meer Steefproof

Il Concerto

Een concert meemaken in mijn lievelingsland. Van een van mijn lievelingsartiesten. Het was een droom die uitkwam in de zomer van 2023. Vanaf het moment

Verder lezen

Fangirl for life

Er is maar één ding waarbij ik ontzettende last van FOMO heb en dat is Take That. Al het andere; feestjes, verjaardagen, ja zelfs Guus

Verder lezen