Tips voor de meivakantie

De lente mag dan nu eindelijk officieel begonnen zijn, ik merk er nog bagger weinig van. Elke keer dat ik op de fiets zat de laatste weken, kreeg ik een regenbui op mijn kop. Echt, ik word er zó chagrijnig van. Normaal gesproken begin ik er niet eens aan – fietsen als er ook maar de geringste kans is op regen – maar met al dat stakende openbaar vervoer lately, kan ik er ook niet meer op vertrouwen dat ik met de bus op tijd op mijn werk of andere afspraak kom. Dus toen ik twee weken geleden met mijn Sisters ging uiteten, had ik gewoon een taxi geregeld. Geen gezeik met weersomstandigheden, geen fietsproof outfit nodig, gewoon “mijn chauffeur staat daar”. En dan bedoelde ik niet Erwin. Luxe is een keuze.

Maar goed, lente betekent lekker veel vrije dagen en… meivakantie! Heb je al plannen? Ga je het lot tarten op een onderbezette luchthaven of gok je op de onzekere weersvoorspellingen in Nederland? Ik herinner me die meivakantie van vorig jaar nog zo goed… voor het eerst weer vliegen sinds 2,5 jaar. Vanaf een luchthaven die altijd al ongeorganiseerd is (Brussel Charleroi) dus wat dat betreft kon het niet veel erger haha.

Puglia in de meivakantie is echter wel een hele dikke aanrader. Het is nog niet zo warm, dus ideaal om heel veel van die kleine, schilderachtige stadjes te bezoeken. Ook omdat het nu nog niet zo druk is. Enige nadeel is dat de zwembaden in de hotels over het algemeen nog gesloten zijn vóór 1 mei. Oh ja, en het is vroeg donker. Als je dus gaat uit eten, en je moet in het donker terug rijden naar je hotel, over een landweggetje… dan moet je wel bedacht zijn op honden die ineens voor je auto staan. Of voetgangers die in de berm lopen. 

Maar de stadjes zijn echt fantastisch! Monopoli, Gallipoli, Ostuni, Martina Franca, Locorotondo, Otranto, Lecce… Teveel om op te noemen maar stuk voor stuk prachtig op hun eigen manier. Saskia Balmaekers beschrijft ze allemaal in haar boek Mijn Puglia; een reisgids die je zeker moet aanschaffen als je voor de eerste keer de hak van de laars opzoekt.

Blijf je liever in Nederland, dan heb ik ook nog een paar leuke tips voor je. Ik testte namelijk een aantal (verslik je niet) vakantieparken op Steefproof-heid. Ze kwamen niet allemaal glansrijk uit de test en de komende 10 jaar ben ik wel ook weer genezen van de huisjes, maar mijn bevindingen lees je hier:

Wil je er slechts een dagje op uit (met een eventuele hotelovernachting ;-)), dan zou ik zeker eens een kijkje nemen bij Batavialand.

Ontzettend leuk stuk Nederlandse geschiedenis, gecombineerd met een middagje shoppen in de aangrenzende outlet van Batavia Stad en uitwaaien aan het IJsselmeer. Succes verzekerd als je het mij vraagt. Zeker als het je lukt om een rondleiding te krijgen van de beste: mijn oom Rob! 

Last but not least: als je van plan bent om een bezoekje te brengen aan ons ‘zonnige’ Zuiden, check dan even de blog met mijn favoriete terrassen: https://twistedsister.nl/de-steefproof-terrassen-van-maastricht-en-omgeving/

Meer Steefproof