De zomer dat ik vreemd ging

“WTF Steef?! Wat ga je daar in godsnaam doen?!”

Tja, nou, weet ik ook niet eigenlijk – antwoord ik schouderophalend. Vol-pensionnen sowieso en mijn leesachterstand wegwerken aan het zwembad. Want dat heb ik wel gemist in Puglia. Bergen, meren, watervallen hoef ik niet per se te zien hoor. Hooguit een boulevardje aan een meer ofzo. Ga ook zeker geen wandelingen in de natuur maken. Doe normaal! Oh ja en we zitten 20 minuten van de Italiaanse grens. Duh haha.

Tot zover de samenvatting van elk gesprek waarin onze plannen voor de zomervakantie besproken worden. Iedereen valt zo ongeveer van zijn geloof als ik vertel waar we deze zomer heen gaan: Oostenrijk dus. Want: we hebben dit jaar pas laat vakantie. En rond Ferragosto wil je niet als toerist in Italia zijn. Maar wat moet je dan?!

  • Frankrijk: haha, deffo no go. Al was het het laatste land op aarde
  • Spanje: kakkerlakken (en er naartoe vliegen)
  • Canarische Eilanden: kakkerlakken (en vliegen)
  • Turkije, Griekenland…. Alles moet je vliegen. Heb ik geen zin in. En in deze landen eigenlijk ook niet.

Maar wat kun je met de auto doen? België, Duitsland, Luxemburg… Hahaha, ja nou dan blijf ik wel thuis. Denemarken, dacht ik nog in een vlaag van verstandsverbijstering. Maar Vief, mijn personal travel agent, twijfelde serieus aan de Steefproofness voor een zomervakantie. Oke niet dus.

Tja, Oostenrijk dan? Kan…. Vrienden waren er vorig jaar. Het klinkt absoluut niet zo sexy als Italia maar de hotels zagen er luxe uit. Kunnen het allicht eens proberen.

“Welke plaats verblijf je?”

Ja gut weet ik veel. Vlakbij de Italiaanse grens.

Erwin: “En drielandenpunt met Slovenië.”

Ja boeien. Daar hoef ik niet naartoe. Even zoeken in m’n TC app…. Oh ja, Villach. Daar zitten we.

“Oh leuk! Daar liggen veel mooie wandelroutes in de buurt. Lekker in de bergen…..”

Excuse me, but have we met?! Ik doe niet aan wandelen (ja, in een stad), bergen of natuur. Ik ga naar een luxe hotel, met verschillende zwembaden waar drie keer per dag de tafel voor me wordt gedekt. Niet meer en niet minder. Ik voel totaal geen behoefte om me te verdiepen in de omgeving of uit te zoeken wat ik zou willen doen.

Alleen niet vergeten om een vignet te halen bij de ANWB! Voor 11 dagen heb je er dus f*cking twee nodig, hesjtek rolleyes. Gelukkig zijn die twee samen nog niet zo duur als eentje voor Zwitserland, maar het ziet er zo lelijk uit op de voorruit. Van die Zwitserse jaarvignetten kun je tenminste nog een leuke collectie bouwen.

Als ik er toch ben, ga ik de praktische campingspullen gauw voorbij maar de reisgidsen kan ik nooit weerstaan. Even spieken of ik misschien toch nog iets leuks zie.

Italië: twee planken vol. 
Oostenrijk: drie reisgidsen. 

Zucht. Ok. Google dan maar: “shopping Villach”

Ah kijk! De factory outlet van Gabor ligt op 11 minuten rijden van ons hotel. Mooi. Reisvoorbereiding klaar. Dat gaan we doen dus: een dag naar Italië en een dagje shoeshopping. En de rest lekker aan een van de vele zwembaden. Of het centro storico van Villach, dat lijkt me ook nog wel wat. Maar wegwezen met je natuur hoor. Wandelen… pfff, I don’t think so Sister.

Benieuwd wat Oostenrijk ons gebracht heeft (behalve schrijfinspiratie)? Blijf me dan vooral volgen want binnenkort publiceer meer ik meer over dit avontuur. En ik kan alvast verklappen dat ik de natuur weer eens vervloekt heb… So stay tuned!

Wil je meer lezen over Steefproof Travel, klik dan hier. Of bestel mijn boek! Waarin ik onder andere mijn bucket- én mijn blacklist deel….

Meer Steefproof